Up, Up, Up Cum sa prelungesti timpul de lucru in picioare la biroul tau reglabil pe inaltime

Cand lucrezi la birou timp de 7 – 10 ore pe zi, gasirea oportunitatii pentru a fi activ cel putin 30 de minute in fiecare zi, poate fi destul de provocatore. De-a lungul timpului, numeroase studii au demonstrat cat de daunator este sedentarismul asupra sanatatii si au aparut multiple solutii pentru a combate aparitia bolilor cauzate de orele in sir petrecute pe scaun la birou. Printre acestea, inovatia si-a facut loc si am creat biroul reglabil pe inaltime ELEVATIX PRO. Cu toate acestea, trecerea de la sedentarism la mixul de lucru in picioare cu cel de pe scaun e posibil la inceput sa se resimta la nivelul corpului. Sunt multi oameni care desi folosesc de mult timp un astfel de birou, se confrunta in continuare cu dureri de spate sau de picioare si asta datorita faptului ca alternarea intre cele 2 pozitii ca durata de timp nu este tocmai cea potrivita. Insa, in cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva solutii utile care te vor ajuta sa cresti timpul de lucru in picioare si sa te bucuri din plin de timpul petrecut la biroul tau reglabil pe inaltime.

  1. Up – up – up – alterneaza corect timpul sezut-ridicat

Conform studiilor si cercetarilor in domeniul ergonomiei cu risc pentru sanatate, ar trebui sa alternezi pozitia de sezut la birou cu cea de lucrat in picioare la fiecare 30 de minute pentru a obtine beneficii pentru sanatate. Practic, raportul ideal este de 1:1, fata de 1:3 cum sustine intelepciunea traditionala. Desigur, trecerea pana la acest raport, de 1:1 ar trebui sa se faca gradual, indeosebi pentru cei obisnuiti cu o viata sedentara. Pentru a-ti aminti cand trebuie sa te ridici sau sa te asezi, iti poti seta un reminder pe Google care sa te notifice ori de cate ori trebuie sa schimbi pozitia. Sau poti face un upgrade la panoul de comanda, sa alegi varianta cu notificare sedentarism.

  1. Investeste intr-un covor ergonomic anti-oboseala

Timpul de lucru petrecut in picioare la inceput s-ar putea resimti la nivelul talpilor si al picioarelor. Astfel, pentru a elimina disconfortul, iti recomandam sa folosesti un covor ergonomic special confectionat 100%  din spuma poliuretanica, care te va ajuta sa iti mentii starea de confort si relaxare la nivelul talpilor pe durata timpului in care vei alege sa lucrezi in picioare la biroul tau regabil pe inaltime.

  1. Alege incaltamintea potrivita

Este esential sa te asiguri ca ai papucii potriviti care iti permit sa lucrezi in picioare fara sa iti afecteze sanatatea, si aici ne referim la: marimea potrivita, suportul arcului, pernutele care absorb socurile. Recomandat ar fi sa se evite pantofii cu toc, ori daca totusi se doreste, sa aveti grija sa fie confortabili, sa nu va stranga, sa fie marimea potrivita, tocul nu foarte inalt iar punctele unde pun presiune pe talpa sa fie cu pernute moi pentru a asigura confortul timp indelungat.

  1. Lumina naturala cat se poate de multa

Pentru a reduce oboseala ochilor si pentru a evita diverse pozitii nepotrivite, abundenta de lumina naturala daca este posibil sa o ai atunci cand lucrezi de la biroul tau reglabil pe inaltime de acasa, ori de la birou este ideala, deoarece iti sporeste sentimentul de bunastare si energie, reducand in acelasi timp starea de oboseala.

  1. Incepe ziua de lucru in picioare

In fiecare zi la final de program lasa biroul setat pe inaltimea de lucrat in picioare astfel incat, a doua zi cand ajungi la birou sa incepi activitatea in picioare. In modul acesta te asiguri ca vei petrece mai mult timp in picioare, vei fi mai energic si mult mai productiv.

Cand vine vorba de sanatatea ta, preventia este cheia. Daca inca nu ai un birou reglabil pe inaltime si esti printre cei care petrec 7 – 10 ore pe zi la birou, sau chiar mai mult, te invitam sa dai clic aici si sa descoperi birourile noastre reglabile pe inaltime electrice si de asemenea, sa vezi ce zic clientii nostri despre biroul reglabil pe inaltime ELEVATIX.

Fa un pas spre starea ta de bine la birou si nu in ultimul rand spre sanatate!