Sfaturi practice pentru amenajarea biroului de acasa

In vremurile actuale, acasa nu mai este doar locul unde astepti cu nerabdare sa te retragi dupa o zi agitata. Pentru cei mai multi dintre noi, biroul s-a mutat acasa. Iar provocarea vine cu ceea ce se numeste productivitate si pastrarea ei la acelasi nivel.

Atunci cand lucrezi de acasa, pentru a fi sanatos dar si productiv, este ideal sa ai un spatiu special amenajat. Daca nu dispui de o camera separata, atunci amenajeaza-ti un colt dintr-o incapere in care sa te asiguri ca nu vei fi distras de nimic.

Iata cateva sugestii pentru a te asigura ca productivitatea nu iti va fi afectata chiar daca lucrezi de acasa.

1. Biroul si scaunul de birou

Piesele esentiale ale spatiului de lucru de acasa sunt reprezentate de birou si scaunul de birou. In articolul anterior am discutat pe larg despre avantajele biroului reglabil pe inaltime ELEVATIX Pro in comparatie cu alte birouri existente pe piata. De asemenea, am mentionat despre posibilitatea de a alege dintr-o varietate de blaturi, astfel incat biroul de acasa sa fie in continuitate cu designul din restul casei. Daca vrei sa faci economie si sa cheltui cat mai putin cand iti amenajezi biroul, de preferat este sa reduci costurile din decoratiuni sau alte accesorii dar nu si atunci cand alegi biroul. Biroul iti influenteaza starea de sanatate, productivitatea si confortul, iar in timp isi va dovedi valoarea. Cand vei observa ca alternarea lucratului din picioare cu pozitia sezut te scapa de durerile de spate, de picioare si iti creste productivitatea, si in plus te ajuta sa iti pastrezi o pozitie corecta la birou, va deveni piesa ta de mobilier preferata din intreaga locuinta.

Deloc de neglijat este si scaunul de birou care are de asemenea o influenta puternica asupra sanatatii si a starii de bine. Insa, oricat de grozav ar fi acesta trebuie sa ai grija sa mentii o postura corecta, altfel nu te va ajuta prea mult.

2. Lumina

Lumina naturala este ideala, dar daca nu ai posibilitatea sa te bucuri de acest privilegiu, poti veni cu cateva artificii care chiar iti vor crea o atmosfera placuta in timp ce lucrezi la noul birou de acasa. Spre exemplu, banda LED. In mare voga la momentul actual, banda LED se pliaza oricarui spatiu, fiind discreta si de mare efect. Deci, daca stai bine la capitoul imaginatie iti poti aduce lumina in birou in culorile si in modul dorit. Mai jos vei vedea un exemplu de birou cu jocuri de lumini primit de la unul din clientii nostri.

3. Spatiile de depozitare

Nu este nimic mai neproductiv decat dezordinea. Insa si pentru aceasta biroul ELEVATIX are o solutie, poate fi achizitionat alaturi de un accesoriu extrem de util – dulapul cu 3 sertare ce iti permite sa iti tii in ordine documentele de pe birou. 

Astfel, vei economisi timp, spatiu si iti vei creste productivitatea.

4. Culorile potrivite pentru spatiul de lucru

Culorile au un puternic impact asupra psihicului. Desi, fiecare dintre noi are o culoare preferata, pentru spatiul de lucru este de preferat sa optam pentru nuante neutre precum albul, griul sau cremul pentru ca nu distrag atentia si ne ajuta sa ne concentram. Daca vrei totusi sa adaugi o pata din culoarea ta favorita poti veni cu cateva accesorii care sa dea o nota personala biroului tau de acasa.

5. Accesorii practice

Intr-un articol anterior am discutat pe larg despre avantajele fiecarui accesoriu ce poate veni in dotarea biroului ELEVATIX Pro si implicit a spatiului de lucru cu scopul de a-ti imbunatati starea de spirit, de sanatate si productivitatea in timpul orelor de lucru. Unul dintre aceste accesorii este si covorasul minune, asa cum il supra-numim noi. Suportul moale sub picioare, ajuta circulatia oxigenului si promoveaza miscarea naturala. Suportul pentru laptop/monitor poate fi de asemenea absolut necesar pentru cei care au nevoie de un ecran suplimentar.

Da frau liber imaginatiei si cu sfaturile de mai sus fa-ti cel mai cool spatiu de lucrat de acasa. Daca iese prea bine exista riscul sa nu vrei sa mai revii la birou😊.