Feng Shui pentru birou – atrage succesul pentru o cariera reusita

Succesul stim bine ca e un cumul de multipli factori. Insa, daca simpla amplasare a biroului de acasa sau de la serviciu, culorile, cateva obiecte decorative strategic asezate si o plantuta ne poate stimula productivitatea pentru ceva mai mult succes profesional, de ce sa nu incercam sa il pozitionam acolo unde regulile Feng Shui sustin ca e bine pentru ceea ce ne dorim. Nu-i asa?

De la gasirea biroului potrivit, culoare peretilor si pana la stabilirea cantitatii necesare de lumina naturala sau artificiala, in acest articol vom discuta despre pozitionarea corecta conform regulilor Feng Shui.

In ce consta pozitionarea biroului conform regulilor Feng Shui?

Fensh Shui este o filozofie chineza care dateaza cu cateva decenii in urma. De la aspectul biroului in stil feng shui pana la stilul din casa feng shui, totul este aranjat astfel incat energiile positive sa se armonizeze. Este un concept in care fiecare piesa de mobilier este aranjata astfel incat intreaga locuinta sa emane energie pozitiva. Exista multiple tipuri de cercetari stiintifice care sustin abordarea feng shuiului iar aplicarea la locul de munca s-a dovedit ca imbunatateste productivitatea.

Care este locul potrivit din casa pentru amenajarea biroului de lucru?

Biroul de sub o fereasta sau din fata ferestrei? Amplasarea biroului in spatiul de acasa poate influenta energia pe care o experimentati in timp ce lucrati. Chiar daca pare ca tot ceea ce ai nevoie este un spatiu liber in care sa amplasezi biroul, conceptul feng shui depaseste aceste idei.

Dedica spatiul respectiv doar pentru munca.

Adica? Feng Shui incepe cu conceptul de spatiu dedicat, fie ca este un birou Feng Shui in dormitor, fie ca este vorba de un birou separat de casa. Ce inseamna asta? Inseamna ca trebuie sa iti gasesti un spatiu care sa fie dedicat muncii daca vrei sa fii mai productiv. In loc sa te multumesti cu un colt de masa sau o bucata de blat la bucatarie, trebuie sa iti gasesti un loc, un colt care sa fie totalmente dedicat muncii.

Alege o pozitie de comanda/dominanta

Pozitia de comanda este unul dintre cele mai semnificative elemente feng shui de avut in vedere atunci cand vine vorba de aranjarea biroului. Acest lucru implica faptul ca in timp ce esti asezat la birou poti vedea usa dar nu esti exact in drept cu ea. Aceasta metoda inseamna ca va permite sa vedeti oportunitatile si ideile dintr-o perspectiva diferita pentru ca puteti vedea pe oricine sau orice apropiindu-se.

Aceasta inseamna, de asemenea, ca centrul camerei este pozitia ideala in care fata ta este indreptata catre usa sau o fereastra mare.

Alegerea biroului

Asigurati-va ca este un birou robust si masiv, deoarece acest lucru va va ajuta sa obtineti o mai mare stabilitate profesionala si aveti grija sa fie suficient de mare pentru a lucra confortabil. Evitati birourile cu blat din sticla. Birourile reglabile pe inaltime sunt o optiune extrem de viabila pentru plasarea biroului fengh shui. Biroul reglabil pe inaltime ELEVATIX Pro este cel mai personalizabil birou reglabil din Romania si este in continua imbunatatire.

Alege un unghi

Al treilea principiu al crearii feng shui-ului cu biroul de lucru este sa folosesti un unghi. Adica, in loc sa asezi biroul drept sau parallel cu peretele, un mic unghi iti poate oferi o pozitie mai confortabila.

Pastreaza drumul liber pana la birou

Un studiu asupra spatiului de lucru a dovedit faptul ca exista o stransa legatura intre amenajarea biroului si calitatea muncii pe care o produci, motiv pentru care multe studii pun accentul pe creearea unui mediu de lucru care sa stimuleze creativitatea si productivitatea. La ce sa fii atent pentru a nu lasa sa stea nimic in calea succesului tau?  In primul rand ai grija sa fie suficient spatiu in jurul biroului, pastreaza drumul pana la birou liber, astfel incat sa ajungi cu usurinta la el. Daca exista obstacole in drum care iti ingreuneaza accesul la scaunul biroului acest lucru ar putea insemna blocaje, piedici sau obstacole reale asa ca incercati sa le reorganizati.

Culorile biroului si din birou

Culoarea peretilor, a mobilierului – din fericire pe www.elevatix.ro ai de unde alege – si decoratiunile sunt si ele extrem de importante. Conform principiilor Feng Shui, acestea impacteaza nivelul de energie, starea fizica si starea psihica aflata in birou. Se recomanda folosirea culorilor deschise si pale. Spre exemplu, peretii albi vor stimula claritatea si puterea de concentrare, in timp ce nuantele pale de verde, oranj, galben, ofera sentimentul de confort si familiaritate.

Astfel, daca vrei sa te bucuri de productivitate maxima, tine cont de aceste reguli simple.

Plantele

In cazul in care nu stiai, responsabilitatea situatiei financiare pica pe mult iubitele plantute verzi. Insa, atentie! Nu orice fel de plante. De avut in vedere ca acestea trebuie sa fie cu frunze mari, verzi si rotunjite, cum ar fi: begonia, ficusul, arborele de cafea, etc. Acestea se adapteaza foarte bine conditiilor si faciliteaza oportunitatile financiare. In plus, improspateaza aerul si infrumuseteaza spatiul. Nu asezati insa ghivecele in preajma calculatoarelor, un ghiveci mare este recomandat sa il plasati in coltul din S-E-ul incaperii sau cat mai aproape de aceasta zona.

Si cand puteau sa vina mai bine cateva sfaturi de acest fel daca nu acum, la inceput de 2022? Sa incepem anul cu energie pozitiva si toate panzele sus catre un succes fulminant. Sa trecem la treaba, zic.