Biroul reglabil pe inaltime electric – moft sau necesitate?

Birou reglabil electric ELEVATIX Pro cadru negru cu blat stejar

Progresul tehnologic este in continua dezvoltare iar profesiile de alta data desfasurate in aer liber ce presupuneau efort fizic sustinut au fost treptat inlocuite de cele din zilele noastre. Astazi, economia se bazeaza mai curand pe corporatii care isi desfasoara activitatea in mediul online, al burselor de afaceri, asigurarilor si in alte domenii ce presupun munca la birou.

Asadar, daca si tu te numeri printre cei care petrec zilnic cel putin 6 ore la birou, cu siguranta resimti efectele negative asupra sanatatii, precum: dureri de spate/cervicala, dureri de picioare sau senzatia de frig la maini si picioare.

In marile corporatii se lucreaza in permanenta la mentinerea gradului de motivatie a angajatilor la postul de lucru, constienti fiind ca acesta este direct proportional cu productivitatea acestora, care se reflecta in cele din urma in rezultatele companiei. In acest sens, printre multe alte beneficii pe care angajatii le primesc se numara si abonamentul la sala de sport. De ce? Pentru nenumaratele beneficii pe care sportul le aduce sanatatii mentale si fizice. Dar ce ne facem cand timpul nu ne permite sa mergem la sala? Ramanem cu durerile de spate? Cu motivatia si starea de spirit la pamant? Nu! Cautam solutii. Biroul reglabil pe inaltime vine ca un raspuns la necesitatile omului de astazi, pe care unele companii deja il ofera angajatilor.  

Productivitate mai mare cu 46% fata de cei care lucreaza la birouri traditionale

Fiecare birou ELEVATIX este unic! Ai posibilitatea sa il personalizezi in culoarea dorita, dimensiunea si forma preferata si sa iti alegi accesoriile de care ai nevoie pentru a te bucura de tot confortul. Si cand spunem accesorii, ne referim la: prize ascunse, sertar pentru tastatura, suport pentru laptop sau monitor, buton on/of curent si covoras pentru picioare. Cursa birourilor este de 650 mm iar culorile si materialul, dupa cum am mentionat anterior, le poti alege si combina dupa bunul plac.

Potrivit unor studii, cu cat angajatul sta mai mult pe scaun cu atat starea lui de somnolenta si oboseala este mai persistenta.  Insa, daca acesta, pe perioada de activitate alterneaza statul pe scaun cu statul in picioare, disconfortul fizic este redus si astfel, puterea de concentrare asupra sarcinilor pe care le are de indeplinit creste.

Esti pregatit sa te ridici pentru sanatatea ta?

Sanatos pentru corpul tau nu inseamna sa lucrezi de pe scaun sau in picioare, ci sa te misti. Prin urmare, acesta este scopul birourilor ergonomice, sa te determine sa alternezi statul pe scaun, cu statul in picioare pentru a aduce o imbunatatire in modului de viata actual.

Conform unui studiu realizat pe un esantion de 10 persoane care lucreaza la birou, statul in picioare la birou timp de 185 de minute dupa masa de pranz a redus nivelul de zahar din sange cu 43% in comparatie cu cei care stau pe scaun.

Un alt studiu demonstreaza ca alternarea lucrului din picioare, cu lucrul din sezut la fiecare 30 de minute contribuie la reducerea nivelului de zahar din sange cu pana la 11%.

Alternarea celor 2 pozitii ar fi ideal daca s-ar face la fiecare 30 de minute. Multe persoane pentru inceput, pana s-au obisnuit, si-au setata o alarma pe telefon pentru a nu uita sa activeze functia de stand-up.

Care sunt principalele beneficii in utilizarea unui birou reglabil pe inaltime?

Multiplele beneficii pe care le aduce alternarea lucrului de pe scaun cu statul in picioare se reflecta in mod automat asupra productivitatii.

Conform studiilor efectuate pana in prezent, nu doar starea de spirit a persoanelor care folosesc acest tip de birouri a crescut, ci si productivitatea acestora la locurile de munca, reusind sa se focuseze mult mai bine pe toata durata programului de lucru.

Avantaje pentru tine:

  • mediu de lucru placuta;
  • mai putine boli cornice;
  • postura de lucru confortabila;
  • revenirea inactivitatii musculare.

Avantajele companiilor care adopta aceasta metoda de lucru:

  • cresterea motivatiei angajatilor la locul de munca;
  • performanta si eficienta crescuta;
  • diminuarea termenlor de absenta de la serviciu a angajatilor.

Noi, credem sincer ca biroul reglabil pe inaltime este primul pas pe care trebuie sa il faci pentru sanatatea ta si iti stam la dispozitie pentru a-ti realiza biroul ergonomic dorit. Acceseaza link-ul https://www.elevatix.ro/shop/produse-la-comanda/birouri-reglabile-electric/elevatix-pro/ si vezi optiunile.