Birou reglabil pe inaltime manual VS electric. Avantaje si dezavantaje.

In aceasta perioada mai mult decat oricand, am resimtit ce inseamna lipsa de activitate fizica si am invatat sa apreciem libertatea de miscare. Pandemia ne-a trimis pe multi dintre noi cu munca acasa, fiind nevoiti sa ne pregatim in propria locuinta un spatiu de lucru cu birou si toate cele necesare pentru a indeplini sarcinile zilnice de serviciu, ramanand la fel de eficienti. Insa, asta tine de mult mai multe aspecte decat poate parea la o simpla vedere. Unul dintre acestea, care ne afecteaza in masura cea mai mare starea de sanatate si totodata performanta, este lipsa de activitate fizica – sedentarismul. Urmata, indeaproape de pozitia gresita la birou. Poate chiar ati experimentat si resimtit deja pe propria piele efectele negative ale timpului indelungat petrecut in fata calculatorului pe scaun. Incepand de la pierderea mobilitatii articulatiilor, durerile de spate, de picioare, aparitia bolilor cardiovasculare, slabirea sistemului imunitar si alte inca cateva boli, conduc la scadererea performantei la locul de munca si totodata la scaderea calitatii vietii.

Biroul reglabil pe inaltime vine ca o rezolvarea la aceasta problema a vietii moderne, in care un procent considerabil din populatie isi desfasoara activitatea la serviciu, in birouri cu mult prea putin efort fizic, chiar spre deloc. Desigur, daca ati ajuns sa cititi acest articol cu siguranta sunteti deja constienti de toate acestea si ati pornit in cautarea unui astfel de birou. Pornind de la solutii improvizate de moment, la birouri reglabile pe inaltime manual si pana la cele automate, birourile reglabile pe inaltime sunt o investitie pe termen lung cu beneficii infinite pentru sanatatea si bunastarea voastra psihica si fizica. Daca intentionati sa faceti cu adevarat un up-grade a modului de lucru, noi va recomandam varianta automatizata. Iar in cele ce urmeaza va vom detalia cateva aspecte Pro si Contra pentru fiecare model.

Aspecte PRO si CONTRA ale biroului reglabil pe inaltime manual

PRO:

Daca si tu te numeri printre cei care doresc sa isi imbunatateasca modul de viata adaptand o pozitie sanatoasa la birou dar nu esti inca dispus sa faci o investitie considerabila sau nu iti permiti, ei bine, acest tip de birou reglabil pe inaltime manual poate fi o solutie. Insa, este foarte posibil sa te plictisesti repede de a da mereu la manivela si de a incerca sa gasesti pozitia ideala la nivel de inaltime. Exista insa si aspecte pozitive. Keep reading… Le-am enumerate pe fiecare in parte in cele ce urmeaza:

Montaj facil – mai putine componente, fara tehnologie complexa si fire la care trebuie sa ai grija, se asambleaza aproape la fel de simplu ca un birou clasic.

Greutate redusa – in cazul in care trebuie sa il mutati des dintr-o camera in alta sau dintr-o casa in alta, de cele mai multe ori acesta cantareste destul de putin si poate fi mutat cu usurinta.

Varietate mare – comparativ cu birourile electrice in randul celor manual gasiti o varietate mai mare de modele.

Sursa de electricitate – nu ai nevoie si nu depinzi de accesul la o sursa de curent. De ce? Totul este manual. 

CONTRA:

Timp mare de reglare – fiind manual necesita mai mult timp pentru reglare. Daca la un biroul reglabil pe inaltime automat elevarea se face in cateva secunde, la cele manuale poate fi vorba si de minute. Depinde de greutatea blatului si de cat de bine/repede functioneaza manivela.

Necesita efort si nu poate fi folosit si de copii –  fiind operat cu ajutorul manivelei pentru elevare sau coborare, necesita efort/putere spre deosebire de cel automat.

Nu dispune de functia de memorare astfel trebuie mereu sa cautati inaltimea potrivita atunci cand lucrezi in picioare sau cand vrei sa te asezati.

Aspecte PRO si CONTRA ale biroului reglabil pe inaltime electric

PRO:

La pièce de résistance dintre toate produsele noastre este biroul ELEVATIX Pro. Cuprinde toate tehnologiile si accesoriile de care ai nevoie pentru confort maxim la birou si poate fi si personalizat.

Usor de operat – cu o simpla apasare pe buton biroul se ridica si coboara in doar cateva secunde fiind extrem de silentios.

Functie de memorare – asta inseaman ca nu sunteti nevoiti ca de fiecare data sa incercati sa gasiti inaltimea potrivita de lucru. O setati si o salvati in memorie.

Senzor anti-coleziune – care se opreste din miscare pentru a preveni ranirea sau deteriorarea sistemului de elevare.

STOP fire si cabluri in care sa te impiedici – este prevazut cu priza cu 8/6 porturi ascunsa sub blat, 2 treceri pentru cabluri (optionale), 2 organizatoare de cabluri ascunse sub birou ce te ajuta sa pastrezi toate cablurile intr-un singur loc si in siguranta. 

Garantie 5 ani – stai fara griji ca se poate defecta ceva. Iar daca ai ghinionul (putin probabil) de a se defecta ceva, suntem alaturi de tine si v-om rezolva rapid orice problema aparuta.

CONTRA:

Investitie mai mare – spre deosebire de biroul manual la cel automat sunt implicate alte costuri de fabricatie pentru display-ul digital, cele 2 motoare si alte componente cu scopul de a va asigura maxium de confort in utilizare.

Dependenta de o sursa de electricitate – avand in vedere ca au nevoie de o sursa de electricitate pentru a functiona li se reduce mobilitatea fiind necesara amplasarea langa o prize sau utilizarea de prelungitoare.

Rezumand in cateva cuvinte de incheiere cele de mai sus, alegerea pentru un birou reglabil pe inaltime manual sau automat va apartine. Este o investitie pe termen lung cu beneficii pentru sanatatea voastra. La noi gasiti tot sprijinul necesar pentru a gasi solutia potrivita.